Vaccination?

I samhället idag pratas det mycket om att man vill att Covid-19 ska försvinna eller iallafall kunna kontrolleras på ett sätt som gör att man kan återgå till en mer normal tillvaro. Nu har ett antal olika vaccin tagits fram gör att kunna göra det. Men jag har funderat mycket på hur människor tänker angående vaccinet för covid-19. Många av mina kollegor säger sig inte vilja ta vaccinet. Att deras tänk inte är ovanligt i dagens samhälle känns väldigt skrämmande. Själv anser jag att det är en självklarhet att ta vaccinet när man blir erbjuden detta. Anser att det är en samhällelig plikt att ta detta om man kan ta det. Det för att vi någon gång ska bli av med viruset. Eller iallafall för att kunna begränsa dess framfart.
Jag anser det även viktigt för att kunna träffa äldre släktingar, som tillexempel min mormor. Som jag inte kunnat träffa på cirka ett år då man inte vill riskera att eventuellt smitta henne med något.

Jag kommer tacka ja till vaccin!

2 svar på ”Vaccination?”

  1. Det är en svår fråga angående vaccinet. Dels för att det är framtaget på så kort sikt och inte lika beprövat som andra typer av vaccin, men också för att Pfizer använder sig av en ny metod som, enligt mig, inte känns trygg. Astra Zenecas vaccin hade jag känt mig tryggare med, men man får ju inte välja…

    1. Jag förstår verkligen att man tycker att det känns olustigt att ta ett vaccin som tagits fram så pass fort, då man tillexempel inte vet omfattningen av dess biverkningar. Men efter att sett att man både kan få hjärnskador och kvarstående tal och sväljproblem samt lång rehabliteringstid efter att genomgått covid-19 men ändå klarat sig med livet i behåll. Det gör att jag tror att biverkningarna av vaccinet blir lindrigare än följderna kan bli av att genomgå sjukdomen. Men har full förståelse att man är orolig och har olika förtroende för olika vaccin. Men som du sa så har vi tyvärr inte någon som helst möjlighet att välja vaccin. Vi kommer alla få ta det vaccin som erbjuds oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *