Apropå kyrkovalet!

Inte för att jag är överdrivet kyrklig eller kommer från en etremt kristen familj. Men jag anser att det svenska kyrkan gör i allafall vissa delar av landet, att de slår ihop församlingarna så fruktansvärt mycket så att men knappt vet var man ska höra av sig när man vill använda sig av kyrkans tjänster. De är väll iallafall här för oss inte vi här för dom. Om man vill gifta sig eller ha ett dop i ”sin” kyrka. Ska man inte i framtiden kunna ha det då?


Att använda kyrkorummet till andra saker än andakt eller gudtjänst känns självklart. Som skolavslutning tillexempel. Jag och mina systrar har gått i en skola som alltid har haft skolavslutningarna i kyrkan på orten. trotts platsen för högtiden så har man inte fokuserat på tro och på det kristna. Utan på glädjen som finns hos de barn som går på jul eller sommarlov. Kyrkan brukar under dessa högtider, främst sommar avslutningen, att vara full till bredden av föräldrar och annan släkt. Högtiden skulle se likadan ut varesig man bytte lokal eller inte. men i detta fall så är det inte möjligt. Alla skulle då få vara ute, vilket är svårt med tanke på vädret inte är det bästa jämnt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *