Kommunalråd dömd för försök till sexköp av minderårig

Har hört om det 67 åriga kommunalrådet i Huddinge som dömdes efter att köpt sex av en minderårig tjej. Ni läste rätt, det var ett kommunalråd. Han är folkpartistiskt kommunalråd med ansvar för barn- och utbildningsfrågor i Huddinge kommun. Han har alltså ansvar över de frågor som berör barn och ungdomsfrågor, och gör ändå sådana saker. Enligt källor så hade han försvarat sig med att han inte visste om flickans ålder. Men han erkände att han hade betalat henne för att komma hem till honom för att ha sex med honom. Han borde skämmas och ta sitt straff. Och vilket straff blev det då? Jo dagsböter Det han har gjort är helt oförlåtligt, kan man sjunka lägre?

Sedan är frågan om man kan lita på våra politiker, självklart så ska man kunna det. En politiker och då en reell makthavare som ska dra upp riktlinjer för samhällsutvecklingen ska vara ett föredöme. Men när sådant här händer så är det ett stort bakslag för vårt samhälles ledare, våra politiker. Detta i form av tillexempel misstro mot våra folkvalda representanter och demokratin i stort. Men efter domen så uppges det att Åke Blomqvist nu säger sig lämna politiken.

Ett svar på ”Kommunalråd dömd för försök till sexköp av minderårig”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *