En lärare som ingrep blev fälld för ofredande – helt sjukt!

I tranås så kom en lärare att ingripa i ett bråk mellan en flicka och pojke i matsalen.Nu har den aktuella läraren som är en man dömts för ofredande mot pojken. Detta i Eksjö tingsrätt. Läraren lär ha gripit flickan hårt i armen för att få henne från platsen och återställa ordningen, då flickan uppträdde på ett störande sätt. Kom därför att frias från ofredande i det fallet. Men läraren döms av rätten för ofredande igentemot pojken då läraren lär ha tagit strypgrepp på pojken som ljög om vilken klass han gick i. Straffet för läraren blir dagsböter. Ingen av de två eleverna får det skadestånd som de begärt.

Som lärare måste man väl så ingripa när det sker sådana saker i skolan. Men  självklart så är det inte godkänt att ta stryptag på en elev, inte heller göra eleverna illa på något sätt. Men fanns det lärare som kunde intyga att det var som pojken sagt eller var det bara pojkens syn på saken? Det kan ju faktiskst handla om att eleverna vill ”sätta dit” en speciell lärare, av olika anledningar. Vi som lärare måste väl få ingripa när det händer insidenter på skolan, det för alla andra elevers skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *