Victoria : prinsessan privat

Har just avslutat boken ”Victoria : prinsessan privat” som är skriven av Johan T Lindwall. En mycket lättläst bok. Vet att frågan om sanningshalten i boken har diskuterats i media. Men denna fråga, angående sanningshalten i boken känner jag att jag inte kan uttala mig om. Problemet är att även om det skulle vara nära sanningen så skulle inte vår kronprinsessa kunna säga det, då man i boken presenterar bråk mellan pappa kungen och kronprinsessan. Det skulle vara förödande för monarkin och kungafamiljen om dessa delar kommit fram och de erkänt att så varit fallet. Det man kan säga om boken är att den på ett levande sätt precenterar kronprinssessan Victorias liv. En sak är säker vissa delar är omskivna som om författaren skulle ha varit med mer än det är möjligt. Skulle ha varit med på familjemiddagar tillexempel vilket han absolut inte varit. 

En bok som är värd att läsa trotts allt detta men perfekt att ha med sig på stranden eller i hängmattan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *