Viktigt att rösta!

Spurten inför det kommande valet har satts igång på riktigt nu. Debatter och politiska inlägg i mediabruset är vardagsmat idag. Pajkastningen är i full gång. Man kan såväl vara socialdemokrat som moderat, det kvittar, de är precis likadana. Kan man hoppa på det andra blocket så här i valtider så tar man chansen och gör det. Då kvittar det vilket parti man tillhör. Blir bara så trött på vissa partiers knep för att värva röster.

Att få rösta och att leva i en demokrati som vi gör här i Sverige är inte något som alla människor som lever eller har levt sett som självklart. Tidigare generationer har för ungefär hundra år sedan kämpat för alla människor ska ha rätt till en röst, vare sig man är adel eller arbetare. Därför är det något som vi ska vara rädda om, inget säger att denna rätt är något evigt som inte kan tas bort. så vi måste vilja tillvarata denna chans att styra vår gemensamma framtid. Så även om man har olika politiska åsikter så är det väldigt viktigt att ta tillvara den möjlighet som vi har och att gå och rösta söndagen den 19 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *