Stängd dörr för elever med G eller VG?

I dagens NT lyfte man fram att man från och med sommaren 2012 inte längre kommer kunna läsa upp redan tagna betyg på komvux. Har varit på diskussion länge men nu verkar det som om det kommer bli verklighet. På många andra ställen i Sverige har det redan införts. Men nu är det alltså Norrköpings tur att införa detta. Många verkar bli förvånade och upprörda över detta. Jag kan förstå varför de blir upprörda men håller verkligen inte med dem i sakfrågan. Jag anser att man ska plugga under den tiden som man går i gymnasiet, festar man mycket och bara struntar i skolan men ändå gör sig ett ”G” i alla ämnen för att få ett slutbetyg. Många under min tid på gymnasiet resonerade att på sättet att det är roligare att festa än att plugga och man kan ju alltid plugga upp betygen efteråt så varför bry sig nu. Säkerligen tänker många elever som går på gymnasiet nu också så. Det är en stor kostnad för samhället att låta dessa människor gå på gymnasiet, så jag anser att man bör kunna ställa vissa krav på eleverna. Min ståndpunkt i denna fråga framgår nog tydligt. Men jag anser att man ska kämpa på under gymnasietiden och har man fått ett betyg så får man nöja sig med det, alltså stäng dörren till Komvux för elever med G eller VG.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *