Den lantliga inredningstrenden

Under de senaste året, åren tycker jag att livet på landet verkligen har kommit upp på tapeten. Den nya generationen vill både läsa och inreda efter en lantlig stil. Alla tidningar och böcker som tar upp detta visar att det verkligen finns en efterfrågan om detta.Tidningen ”Lantliv” och  ”Allt i Hemmet”:s  nyligen utgivna nummer av lantspecial är två av en rad olika tidningar som fokuserar och underblåser trenden. Visst finns det en trend som uppmuntrar att leva lantligt. Jag skulle vilja önska att det handlade om att människor skulle vilja befolka de små samhällena eller byarna på landsbygden igen. Men så är inte fallet riktigt. Denna trend handlar mest om inredningen. Man vill ha en lantlig stil, men helst i den stora lägenheten mitt inne i staden, nära till allt. Visst det handlar säkert också att man vill flytta till hus med den lilla trädgården som man kan odla lite i. Men dessa hus får gärna finnas i ett villaområde med cykelavstånd till stadens puls, för den vill man inte vara utan.

Jag menar inte att man måste leva ”slitet” för att man bor på landet. Visst kan man följa vissa delar av dessa trender, i den lantliga inredningstrenden. Själv har jag tillsammans med nära och kära satt in ett sprillans nytt ”lantligt” kök i vårt hem här i glesbygden. Jag gillar den stilen och köket passar perfekt i huset. Men jag tror att många som en gång har vuxit upp på landet kommer tillbaka till orten och slår sig ner senare i livet. Dessa människor tror jag inte alls i samma utsträckning hoppar på denna inredningstrend, man lever ”lantligt” så man behöver inte låtsas att man gör det. Att man lever ”lantligt” behöver inte betyda att man är bonde. För så är inte fallet för de flesta människor som bor i samhällen på den svenska landsbygden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *