”The Kennedys”

Under lördagskvällen så sändes första delen av fyra av serien ”The Kennedys”. Serien sänds lördagar klockan 21:00 på svt1.  Som tittare så får man följa Kennedy-klanens makalösa och många gånger tragiska historia. Politiken och maktspelet förstås, men också rivalitet, intriger och otrohetsaffärer som gömmer sig bakom den välpolerade fasaden. Serien börjar den 8 november 1960 då amerikanerna ska välja mellan den unge och karismatiske John F Kennedy och hans mer erfarna konkurrent Richard M Nixon till president. Med hjälp av återblick från tidigare decennium, både trettio och fyrtio talet får man se pappans, Joseph Kennedy, strävan att bli president. När detta misslyckas så drivs hans handlingar av önskan att någon av sönerna, främst äldste sonen Joseph Jr, ska bli USA:s president och därmed också landets första katolska president. Men dessa drömmar går i kras när sonen omkommer 1944 vid en krasch över  Engelska kanalen. För fadern var aldrig  John F Kennedy förstahandsvalet. Men efter äldste sonens bortgång så fick sonen John ta över ansvaret för att genomföra pappans dröm.

Gillade serien skarpt. Bara längtar till nästa avsnitt sänds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *