The King’s Speech

I natt, under operation ”vända på dygnet” så kollade jag på lite film efter jag kommit hem från krogen. Första filmen blev en film som jag länge velat se. Nämligen ”The King’s Speech”. Kan säga att jag gillar den skarpt, helt enkelt en film man ska se om man inte redan gjort det. Den handlar om när Kung Georg V  av Storbritannien dör i januari 1936 och efterträds av sin äldste son Edvard VIII. Men efter vissa påtryckningar så abdikerar denne motvillige monark i december samma år. Prins Albert, hertig av York, står i tur efter sin storebror och blir kung med namnet Georg VI. Han känner sig mycket osäker inför offentliga framträdanden, då han lider av svår stamning. Alla läkare har misslyckats med att få bukt med kungens stamning. Men efter att ha läst en annons i tidningen kontaktar Alberts hustru den självlärde logopeden Lionel Logue. Hans behandlingsmetoder är minst sagt okonventionella, men med tiden växer en försiktig men nära vänskap fram mellan kungen och Logue.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *