Helt otroligt, men blir man förvånad?

Upprörande!

Herre gud, det är ju helt otroligt men är man egentligen förvånad?Jag blev så arg när jag läste tidningen igår. Kort så handlade det om en kirurg som gjorde tjänstefel efter tjänstefel. Men får fortfarande arbeta som läkare, just nu på en klinik i Uddevalla. Ni kan läsa mer om detta på NTs hemsida och söka på titeln. Det som upprör mig mest är att han är en fara för patientsäkerheten. Sedan att det är skillnad på folk och folk. Läkare kan verkligen göra massor av dumma saker och det händer inget. På sin höjd kanske möjligen en tillsägelse av chefen om det har håller på tillräckligt länge och att personalen runt om läkaren orkar kriga för detta. Men hade det handlat om en sjuksköterska eller en undersköterska som gjort samma fel så skulle det ha hänt grejer omgående. Så otroligt tråkigt att samhället är som det är och att läkare kan hålla på utan att de blir av med legitimationen. Det är dags att alla läkare tar det ansvar som är dem ålagda. Hinner man inte att dokumentera tillexempel på arbetstid på grund av en mycket stressig dag så är det bara att vara kvar och fixa det efter ordinarie arbetstid. Ingen skulle tilllåta att en sjuksköterska skulle säga att det varit så stressigt och jag har det som skulle ha varit dokumenterat i huvudet. Men är det en läkare dom gör samma sak så är det visst en helt annan sak.

Blir bara så upprörd på detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *