Snö och olycka

Äntligen en ledig dag. Blev sovmorgon med dottern då hon på förmiddagen skulle besöka tandläkaren. Lagom när vi gått upp så hörde vi en hög smäll. Det var nämligen någon som hade krockat på raksträckan utanför vårat hus. Trodde att det inte var så farlig olycka då både fårt och sikt talar för detta. Men efter ett tag kom det både brandbil, ambulans och en polisbuss. Olyckan berodde väl på väglaget kan jag tänka mig. Snön vräker ner och plogningen undermålig. Med respekt för alla inblandade så tas inga bilder på själva olyckan.

Både polis och räddningstjänsten på plats v olycksplatsen.

Men det roliga är ju att det det finns ett par olika typer av bilförare när snön har kommit. Dels den som smygkör och nästan parkerar i kurvorna. Men även de som kör lika fort som vanligt och inte bryr sig om väglaget. Ingen av dessa alternativ är något att föredra. Båda grupperna kommer att göra att olyckorna blir fler. Man bör istället köra försiktigt och anpassa hastigheten efter väglaget. Men även om man sänker hastigheten något så ska man följa tempot i trafiken. Så en blandning av denne dumdristige biltjuv och snigeln är nog att föredra.

Snön fortsätter att vräka ner och plogningen lyser med sin frånvaro. Att snön vräker ner tycker jag är mysigt. Det då jag hellre har snö alla vintermånaderna då det lyser upp i vintermörkret. Samt att barnen inte blir lika smutsiga när det är snö ute istället för blask.

Snön den bara vräker ner.

Hoppas alla tar det lugnt i trafiken och kommer hem helskinnade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *