Man skämmas att vara vårdperonal

På ett boende i norra Sverige låg en gammal individ inför döden. Så här långt är allt normalt. Har själv varit med om att vakat över många gamla människor. Det konstiga i denna situation är att vårdpersonalen på boendet slog vad med varandra, med pengar, om hur lång tid det skulle ta innan personen avled.

Händelsen avslöjades av en korttidsvikarie som blivit inkallad för att vaka över den döende personen på boendet. När personens tillstånd försämrades hade vikarien på den ordinarie personalen, som inför den sjuke personen slog vad om hur lång tid det skulle ta för denne att dö. Denna händelse hade satt sig djupt i vikarien, som senare berättade om den i en anställningsintervju. Händelsen anmäldes därefter enligt Lex Sarah.

När saker som detta händer så får man skämmas att vara vårdperonal även om man inte över huvud taget skulle kunna komma på tanken att göra något så fruktansvärt som detta verkligen är. Man måste ta hänsyn och visa omtanke när det är något svårt som händer, eller att någon ligger på sitt yttersta. Vara en god medmänniska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *