Luxemburg

När vi efter ett par dagar i Belgien åkte vidare på tisdagsmorgonen så åkte vi vägen genom Luxemburg. Inte in i staden utan bara genom storhertigdömet Luxemburg. Det för att kunna besöka den stora amerikanska krigskyrkogården som ligger där. Det är här som Patton ligger begravd, tillsammans med sina män. Till skillnad mot på den tyska kyrkogården som det var upp till sex personer som låg under en sten så har alla män här en varsin sten. Det gjorde att den blev grymt mycket större än det vi besökte tidigare. Vilket man kanske kanse utifrån fotot här ovan.

På de flesta stenar så fanns det soldatens namn, rang, vilken del av armen man tillhörde. Men också vilken delstat man kom från och datum då man avled. Men alla personer kom de inte att kunna identifiera. De fick en sten som på bilden här nedan.

Efter besöket på kyrkogården och monumentet så åkte vi vidare mot Tyskland och Schwarzwald. Gps:en sa att vi skulle åka åt ett håll medan skyltarna på vägen visade en annan väg. Detta gjorde att det blev en diskussion i bilen vilken väg vi skulle ta, kan meddela att det blev den skyltade vägen, den som Tomas ansåg att vi skulle ta. Då han ansåg att den säkerligen var den ”rätta” (snabbaste och smidigaste) vägen. Det visade sig snart att vi borde följt gps:ens anvisningar. Vilket han senare fick lite gliringar för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *