Klasespirea

Helt otroligt! Då jag frågade min käre far om han hade en aning om vad det var för buske i min trädgård som såg risig och ledsen ut, så svarade han att han inte hade en aning om detta. Efter en timmes letande i böcker och på internet så kom jag fram till att det kunde vara en spirea av något slag och frågade Tomas och pappa om det kunde stämma. Vilket medförde att pappa sa att det visste han att det var men inte vilken sorts spirea det var. Efter att ha jämfört bilder med busken i trädgården så kom jag fram till att den var en klasespirea. Hur skulle man då beskära denna för att den skulle få nytt liv  och bli vacker igen?

Letade ett tag och svaren jag fann var tvetydiga. På blomsterlandets hemsida stod det att man skulle beskära den under vårvintern eller Jas-perioden, det vill säga juli, augusti och september. Då det bara är den andre oktober så det borde fungera det också. Även andra källor säger samma sak. Men det som skiljer de olika källorna är hur man ska beskära dem. Blomsterlandets hemsida säger att man ska gallra ut äldre grenar från basen. Det medan en annan sida, av en växt och trädgårdsintresserad man, menade att man kunde inom dessa månader beskära denna buske hårt om den inte varit beskärd på ett antal år. Kunde beskära den så mycket så det bara fanns 10-15 cm av busken ovan mark, skulle då komma med ny livsglädje nästa år. Då den inte såg så rolig ut så valde jag att ta av den som den senare hade föreslagit. Håller nu tummarna att den kommer med ny kraft i vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *