Vecka 26

Tänk att redan vara i vecka 26. Var hos barnmorskan igår tillsammans med Tomas, alla värden såg fina ut. Eller kanske inte alla då blodvärdet inte var det bästa och hon tyckte att jag skulle äta järntabletter varannan dag, men detta kom inte som någon överraskning då jag alltid har haft lågt blodvärde. En annan sak som kändes bra var att jag enbart har gått upp tre och ett halvt kilo under min graviditet. Verkar inte speciellt mycket när jag vet att en del har gått upp ca tjugo kilo under den första halvan av graviditeten.

Nu är barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 900g. Barnet kan nu andas in och ut. Ögonen är färdigbildade. Barnet reagerar med högre puls när det hör ljud. Studier har visat att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *