Rocka eller ej?

Rockat sockorna?

I veckan var det återigen dags för svenskarna att Rocka sockorna. Det för att uppmärksamma Världsdagen för Downs syndrom som FN har satt till den 21/3. Då visar det svenska folket att man hyllar olikheter hos människor. Det för att visa att man anser alla människors lika värde och lika rättigheter. Många gör det även för att visa och lära sina barn att alla har samma värde och borde ha samma rättigheter.

Här hemma har vi inte rockat några sockor. Detta för att vi anser att vi inte behover anvanda olika strumpor för att lära vara barn att alla människor har samma värde och rättigheter. Anser även inte att jag måste skylta med att jag anser att alla människor har samma värde och ska ha samma rättigheter. Att man oberoende av medfödda förutsättningar ska ge alla samma möjligheter till att få ett gott liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *