Gustav Adolf-dagen

Igår när jag kom hem efter att ha haft visionsdag var jag trött och hade fruktansvärd huvudvärk. Jag var på introduktion av avdelningens nya lokaler som vi flyttar till den 18 november. Den andra medicinavdelningen flyttar redan nästa vecka. Att jag inte mådde bra under gårdagen gjorde att jag och barnen inte kunde titta på det nya avsnittet av programmet ”Drottningarna”. Det till barnens förtret. Lovade dem då att vi skulle se programmet när barnen kommit hem från skolan idag.

När jag var och storhandlade under förmiddagen fanns funderingarna om jag skulle inhandla Gustav Adolf bakelser till hela familjen dagen till ära. Kanske till och med kunna äta dem framför programmet. Insåg därefter att barnen inte skulle vara lika glada över bakelsen som att få se det historiska programmet. De skulle bli gladare om de fick lite chips istället för en bakelse.

Gustav II Adolf

Vi pratade här hemma bara för någon vecka sedan om Gustav II Adolf och vad som hände i Lützen 6 november 1632. Det var när programmet ”Drottningarna” behandlade dennes dotter, drottning Kristina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.