En historisk helg och fars dag.

I fredags var det 388 år sedan Gustav II Adolf stupade i dimman på slagfältet vid Lützen. I lördags tills idag är det däremot ä en helt annan historisk händelse som gör sig påmind. Det är nämligen på dagen 500 år sedan Kristian tyrann genomförde Stockholms blodbad. Då han på Stortorget i gamla stan lät avrätta ett stort antal personer som var motståndare till honom som kung. Även om han lät påskina att avrättningarna hade andra orsaker.

Den historiska helg som det faktiskt var var inte speciellt uppmärksammad av familjen. Något som däremot var uppmärksammat var farsdag. Jag hade kontakt och gratulerade min älskade pappa, som alltid finns där för oss. Maken firade denna dag med att få teckningar och kort från barnen. Men även med ett besök på ett folktomt Ikea för att inhandla det som får Matildas nya rum att bli mer mysigt och funktionellt. Väl hemma fixades det i vårat och barnens rum. Dagen avslutades med tacos till middag och den nya Beck filmen för mig och maken.

Nu är vi åter tillbaka i vardagen och jag har en långvecka på jobbet framför mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.